Jelajah Alumni

PROGRAM JELAJAH ALUMNI UTMSPACE 2022 (PJAU 2022)
blank
PROGRAM JELAJAH ALUMNI UTMSPACE 2022 ZON SABAH

Program Jelajah Alumni UTMSPACE 2022 Zon Sabah telah diadakan pada 24 September 2022 di Hotel Klagan, Kota Kinabalu yang berlangsung pada 12.00 tengah hari sehingga 2.00 petang. 18 orang Alumni UTM (program Separuh Masa) telah hadir bagi mengetahui mengenai halatuju hubungan Alumni dan UTMSPACE. Pelantikan perwakilan Alumni Zon Sabah juga telah diadakan bagi mewujudkan kerjasama berterusan antara Alumni dan UTMSPACE.

PROGRAM JELAJAH ALUMNI UTMSPACE 2022 ZON SARAWAK

Program Jelajah Alumni UTMSPACE 2022 Zon Sarawak telah diadakan pada 25 September 2022 di Hotel Continental, Kuching yang berlangsung pada 12.00 tengah hari sehingga 2.00 petang. 11 orang Alumni UTM (program Separuh Masa) dan 6 orang Alumni UTM (program Sepenuh Masa) telah hadir bagi mengetahui mengenai halatuju hubungan Alumni dan UTMSPACE. Pelantikan perwakilan Alumni Zon Sarawak juga telah diadakan bagi mewujudkan kerjasama berterusan antara Alumni dan UTMSPACE.

PROGRAM JELAJAH ALUMNI UTMSPACE 2022 ZON UTARA

Program Jelajah Alumni UTMSPACE 2022 Zon Utara telah diadakan pada 15 Oktober 2022 di Hotel Neo, Pulau Pinang yang berlangsung pada 12.00 tengah hari sehingga 2.00 petang. 17 orang Alumni UTM (program Separuh Masa) telah hadir bagi mengetahui mengenai halatuju hubungan Alumni dan UTMSPACE. Pelantikan perwakilan Alumni Zon Utara juga telah diadakan bagi mewujudkan kerjasama berterusan antara Alumni dan UTMSPACE.

PROGRAM JELAJAH ALUMNI UTMSPACE 2022 ZON TIMUR

Program Jelajah Alumni UTMSPACE 2022 Zon Timur telah diadakan pada 5 November 2022 di Hotel Rocana, Kuantan yang berlangsung pada 12.00 tengah hari sehingga 2.00 petang. 16 orang Alumni UTM (program Separuh Masa) telah hadir bagi mengetahui mengenai halatuju hubungan Alumni dan UTMSPACE. Pelantikan perwakilan Alumni Zon Timur juga telah diadakan bagi mewujudkan kerjasama berterusan antara Alumni dan UTMSPACE.

PROGRAM JELAJAH ALUMNI UTMSPACE 2022 ZON TENGAH

Program Jelajah Alumni UTMSPACE 2022 Zon Tengah telah diadakan pada 5 November 2022 di Bilik Seminar, Residensi UTM KL yang berlangsung pada 12.00 tengah hari sehingga 2.30 petang. Ketua Pegawai Eksekutif UTMSPACE juga telah memberikan ucapan penutup bagi Program Jelajah Alumni UTMSPACE 2022. 33 orang Alumni UTM (program Separuh Masa) telah hadir bagi mengetahui mengenai halatuju hubungan Alumni dan UTMSPACE. Pelantikan perwakilan Alumni Zon Tengah juga telah diadakan bagi mewujudkan kerjasama berterusan antara Alumni dan UTMSPACE.

PROGRAM JELAJAH ALUMNI UTMSPACE 2019 (PJAU 2019)
blank
MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON SELATAN

Johor Bahru – Telah berlangsung perjumpaan bersama antara Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE dan Alumni UTMSPACE Zon Selatan pada 27 April 2019. Majlis  diadakan pada jam 2 petang – 4 petang di Dewan Kuliah, Perpustakaan Raja Zarith Sofiah UTM Johor Bahru. Untuk makluman, majlis ini adalah anjuran Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE. Pertemuan merupakan inisiatif UTMSPACE untuk merapatkan kembali hubungan secara berterusan antara Alumni dan UTMSPACE. Majlis turut diserikan dengan sedikit perkongsian oleh Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus. Tahniah kepada alumni yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE.

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON SABAH

Kota Kinabalu – Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE meneruskan penjelajahan ke Kota Kinabalu Sabah untuk bertemu dengan Alumni UTMSPACE yang menetap di Sabah. Kali ini, pertemuan diadakan di Deco Café & Grill, Horizon Hotel, Kota Kinabalu pada 15 Jun 2019 bermula jam 2 petang – 4 petang. Riang dan gembira Alumni Sabahan apabila dapat bertemu semula. Majlis dilengkapkan dengan perkongsian Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus Tahniah diucapkan kepada mereka yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE.

 

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON SARAWAK

Kuching – Jelajah diteruskan ke bumi Sarawak. Pertemuan antara Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE bersama Alumni UTMSPACE yang menetap di Sarawak telah berlangsung dengan jayanya pada 16 Jun 2019. Kali ini, Dewan Majlis, Hotel Dormani, Kuching dipilih sebagai hos bagi menjayakan majlis ini. Pertemuan ini diadakan seawal jam 9 pagi sehingga 11 pagi. Majlis dijayakan lagi dengan perkongsian Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus Tahniah kepada Alumni UTMSPACE Zon Sarawak yang hadir memberikan sokongan kepada UTMSPACE. Diharap hubungan berterusan terus terjalin antara Alumni dan UTMSPACE.

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON UTARA

Butterworth – Telah berlangsung perjumpaan bersama antara Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE dan Alumni UTMSPACE Zon Utara pada 22 Jun 2019. Majlis  diadakan pada jam 2 petang – 4 petang di Grand View 6, Hotel De’ Garden, Butterworth, Pulau Pinang. Untuk makluman, majlis ini adalah anjuran Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE. Pertemuan merupakan inisiatif UTMSPACE untuk merapatkan kembali hubungan secara berterusan antara Alumni dan UTMSPACE. Majlis turut diserikan dengan sedikit perkongsian oleh Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus. Tahniah kepada alumni UTMSPACE Zon Utara yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE.

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON TENGAH

Kuala Lumpur – Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE meneruskan penjelajahan ke Kuala Lumpur untuk bertemu dengan Alumni UTMSPACE Zon Tengah yang menetap di kawasan Kuala Lumpur, Selangor, Negeri Sembilan dan selatan Perak. Kali ini, pertemuan diadakan di Dewan Banquet Tan Sri Ainuddin Wahid, UTM Kuala Lumpur pada 23 Jun 2019 bermula jam 2 petang – 4 petang. Riang dan gembira Alumni Sabahan apabila dapat bertemu semula bersama pensyarah dan rakan-rakan sekuliah. Majlis dilengkapkan dengan perkongsian Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus. Tahniah diucapkan kepada mereka yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE.

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON TIMUR

Kuala Terengganu – Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE meneruskan penjelajahan ke Kuala Terengganu untuk bertemu dengan Alumni UTMSPACE Zon Timur yang menetap di kawasan Terengganu, Kelantan dan Pahang. Perjumpaan kali ini diadakan di Dewan Seminar, Noor Arfa Craft Complex, Kuala Terengganu pada 28 Jun 2019 bermula jam 3 petang sehingga 5 petang. Riang dan gembira Alumni yang berada di Zon Timur apabila dapat bertemu semula bersama pensyarah dan rakan-rakan sekuliah. Majlis dilengkapkan dengan perkongsian Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus. Tahniah diucapkan kepada mereka yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE. Pelantikan Jawatankuasa Alumni UTMSPACE Zon Timur turut dijalankan dengan jayanya.

Hubungi Kami

Bahagian Hal Ehwal Pelajar dan Alumni

Tel : 03 – 2728 6570/6571/6555 (Kuala Lumpur) / 07-531 8027 (Johor Bahru) / 07-531 6022 (Alumni)
HP : 013 – 274 2012 / 017 – 377 2077 / 013 – 277 7214
Emel : hepspace@utmspace.edu.my (Hal Ehwal Pelajar), alumni@utmspace.edu.my (Alumni)

Download : Borang Maklumbalas